Epoxy Ékszerkészítés

Bevezetés az epoxy/műgyanta ékszerkészítés alapjaiba, workshop

Szombati napokon

Ismerd meg velünk a különböző ékszer készítési és műgyantakép készítési technikákat,fortélyokat, műgyantáinkkal..

 A képzések általában szombati napokon vannak!

A 3 órás workshop folyamán bemutatjuk és kipróbálhatod az egyes gyantafajtákat, amikkel mi is dolgozunk (gyors, lassú, UV-ra kötő), részleteiben megismerheted a különböző öntési technikákat (szilikonba, drótba, nyitott és teli keretbe való öntés) és lépéseiket, valamint az ékszerkészítés utómunkáit is kipróbálhatod velünk, bátran formázhatsz és csiszolhatsz, valamint ékszerbe is foglalhatod előre elkészített mintadarabjainkat, amit már aznap haza is vihetsz magaddal.

A workshopon szabadon önthetsz egy 15 * 15 cm-es négyzet alakú ékszertartó tálcát, valamint egy kör alakú kb. 30 cm átmérőjű óra számlapot is. Ezzel bepillantást nyerhetsz a műgyanta képek készítéseknél használt technikákba, különleges csillámporokkal és effektekkel kísérletezhetsz. 

Továbbá szilikonformába öntesz 1 db karkötőt, egy pár fülbevalót és medált, nyitott fémkeretbe 2 db medált, valamint fém alapba öntesz 1 db medált és egy pár fülbevalót ízlésed szerint. Mindezeket a gyanta megszilárdulása után postai úton juttatunk el hozzád. 

Workshopon megismered a gyanta színezést (festékkel, porokkal), a dekorálás számtalan lehetőségéit (fóliával, üvegszemcsével, szárított virággal, egyéb dekor lehetőségekkel pl. fotóval), saját jegyzetet kapsz tőlünk, melyben a beszerzési helyeket és a megmunkálás lépéseit, valamint számos hasznos tippel látunk el. 


A workshopot ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek az epoxy ékszerek iránt, de még nem volt bátorságuk vagy lehetőségük belekóstolni az otthoni öntésbe! Támogatunk abban, hogy bátran kísérletezz, gyakorolj, alkoss és minél több praktikát sajátíts el!  

Várható tematika:

9:00 - 9:10 Bemutatkozás és ismerkedés, műhelyünk bemutatása.

9:10 - 9:30 Anyag és eszköz ismertető (gyantafajták, megmunkálási eszközök, technikák stb.)

9.30 - 10:15 Gyakorlás I. Ékszertartó tálcát és óraszámlap öntése.

10:15 - 11:30 Gyakorlás II. Ékszeröntési technikák folyamatos bemutatása és a saját szettek elkészítése.

11:30 - 12:00 Megmunkálás és Zárás (kiválasztott mintadarabok megmunkálása és ékszerbe való befoglalása).

Részvételi díj: 29.000 Ft, mely tartalmazza a 3 órás workshop árát, az általad elkészített ékszerek és tárgyak alapanyagát, öntési eszközöket, dekoráló anyagokat, szakmai támogatásunkat, valamint egy jegyzetet.  Amennyiben nem áll módjában az elkészült tárgyakért eljönni, költségtérítés ellenében elpostázzuk az öntött ékszereket és tárgyakat. 

Amennyiben az ön számára lefoglalt időpontban az oktatáson nem jelenik meg, a workshop ára nem kerül visszafizetésre!

Létszám: minimum 2 fő - max.5 fő. Jelentkezési lap az oldal alján található de, kérem olvassa el a kiegészítő workshop anyagát is.

Igény esetén kiegészítő workshop: fával 

A kiegészítő workshoppon fával kombinált ékszer készítés technikájával  ismerkedünk, amely a műgyantás ékszerkészítés egyik legizgalmasabb kombinációja. Megmutatjuk, hogyan lehet szálásra törni és előkészíteni a fát, milyen fával és fémlemezzel érdemes dolgozni, továbbá bemutatjuk és kipróbálhatod az öntés utáni megmunkálás lépéseit, bátran gyakorolhatod azokat előre elkészített mintadarabjainkon. Az általad kiválasztott fával  elkészíthetsz egy medált és egy pár fülbevalót, az általad itt kiöntött alapból, melyet a workshop után mi elpostázunk részedre.

Várható tematika:

12:00 - 12:30 Ebédszünet (Szendvicset és frissítőt biztosítunk résztvevőinknek).

12:30 - 13:00 Anyagok és eszközök ismertetője, előkészítés lépései.

13:00 - 14:00 Gyakorlás III. - Ékszerek öntése.

14:00 - 15:30 Öntés utáni gyakorlások (formázás, csiszolás, polírozás, olajozás) és Zárás.

Részvételi díj: 19.000 Ft,mely tartalmazza a 2 órás kiegészítő workshop árát, az általad elkészített ékszerek alapanyagát, öntési eszközöket, dekoráló anyagokat, szakmai támogatásunkat, valamint a bővített jegyzetet,  Amennyiben nem áll módjában az elkészült tárgyakért eljönni, költségtérítés ellenében elpostázzuk az öntött ékszereket és tárgyakat.

Létszám: minimum 2 fő - max.5 fő. A két workshop ára: 48.000 Ft,

 A kiegészítő workshop csak az alapokkal együtt foglalható. 

Jelentkezés