Alex Wood

Rólam

Azzal kezdeném, hogy nem szeretek magamról beszélni, de el kell mondanom, hogy gyerekkorom óta minden érdekes dologra nyitott és érdeklődő voltam. ( Nem a kötelező tanulmányokra.)

Az érdeklődésem hál' istennek párosult némi kreativitással. Sokirányú érdeklődésem néha megbosszulja magát, így ki se látszok a megvalósításra váró tervekből, de úgy érzem a fa anyag szépségében és lehetőségeiben, főleg az epoxyval kombinált technikában rátaláltam - igaz, kicsit későn... - a számomra legmegfelelőbb hobbira, ami egyben jó üzlet is.

Egy pár szóban.. -ha még van türelmük tovább olvasni - elmondanám, hogy kötöttáru készítő kisiparosként kezdtem, majd fapapucsos lettem, később női fürdőruha készítéssel foglalkoztam, ezt bővítettem női fehérnemű termékekkel. És ehhez kapcsolódva némi büszkeséggel tölt el, hogy 1998- ban New Yorkban a Fashion Week-en igen sok dicséretet kaptam a termékeimért. Ekkor már megengedhettem magamnak, hogy évente Hawaii-n pihenjem ki az üzleti fáradalmakat.

De úgy látszik, én ott sem nem tudok pihenni. Olyan sok különleges dolgot láttam, ami újból alkotásra és gyártásra sarkallt. Ekkor kezdtem el lámpákat, asztalokat, lakberendezési tárgyakat, szobrokat készíteni és New Art néven forgalmazni.

Sajnos nem sokkal később a kínai árudömping minden vállalkozásomat tönkretette, de én bizakodó voltam és elkezdtem menyasszonyi ruha kölcsönzéssel foglalkozni és női felsőruha készítéssel is megpróbálkoztam. Szerették a termékeket, de üzletileg már nem sikerült úgy szárnyalni, mint régen. Így megint a lakberendezési ötletek felé fordultam. Absztrakt festményeket, domborképeket készítettem, de mivel a fémek is inspirálnak, ezért fémből készült domborműveket is készítettem, amik a mai napig is megvásárolhatók a Max City- ben.

Közben felfedeztem a fa szépségét és műgyantával ötvözve végtelen kreativitási lehetőséget biztosít számomra.

Talán még hozzá kell kapcsolnom a kézműves könyvek gyártását és az epoxy képek készítését, ami szintén egy különleges világ. Így alig marad időm a különleges fém asztallábak készítésére, de emellett kicsit belekóstolok az epoxy és plexi ékszerkészítés világába is.

A gipsz és műgyanta szobrok készítése csak egy plusz tavaszi elfoglaltság.

Kicsit elfáradtam a felsorolásban. Ezek után érthető, hogy van még egy-két ötletem, amit szeretnék kipróbálni.

Ui.: Pedig igyekeztem rövid lenni...

Üdvözlettel: Alex